Pexels Timur Saglambilek 185576
Blog Deel artikel

HOE GEGEVENS VISUEEL WORDEN

De 21ste eeuw is de eeuw waarin gegevens steeds visueler worden. Rapporten met alleen maar woorden en presentaties zonder beeldmateriaal zijn niet meer van deze tijd. De lezer wil in één oogopslag zien waar een stuk tekst over gaat. Onze rapporten krijgen een frisse nieuwe GINDER - huisstijl waarin we veel gebruik maken van beelden en minder tekst invoegen. De kracht zit hem in het visueel maken van gegevens.

 

Steeds vaker krijgen onze adviseurs de vraag van opdrachtgevers om gegevens over een centrumgebied in kaart te brengen. Een overleg gaat net iets makkelijker als er midden op tafel een kaart ligt die informatie geeft over het gebied. Bijvoorbeeld over de invulling van panden of over de passantenintensiteit in een winkelstraat. Een kaart zegt soms net wat meer dan gegevens in een vertrouwd Excelbestand.

Eerder hebben een aantal collega’s van Ginder de cursus Gebruik van ArcGIS Pro gevolgd. ArcGIS Pro is een desktopapplicatie die gebruikt wordt voor kaartvervaardiging, geavanceerde analyses en datamanagement. Voor ons is het maken van een kaart geen doel op zich maar een middel om tot een gedegen advies te komen. We maken daarom ook graag en steeds vaker gebruik van hulpmiddelen om data en gegevens inzichtelijk te maken.

Hoe mooi beeldende kaarten ook zijn, ze bestaan niet zonder de achterliggende data. Onze adviseurs kijken voor elke opdracht opnieuw wat nodig is om tot het beste resultaat te komen. Soms is dit een kaart en soms gewoon een ouderwetse, maar minstens net zo mooie, tabel.

Bent u benieuwd naar wat de kracht van een kaart voor de transformatie van uw (centrum)gebied kan doen? Neem dan contact met ons op.

 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Eindhoven
  • Gemeente Barneveld
  • Gemeente Ede
  • Toerisme Alliantie Friesland
  • Gemeente Arnhem
  • Museon | Omniversum