Hoe blijft de logiesmarkt in Antwerpen gezond en vitaal

Blijft de hotelmarkt in Antwerpen gezond als er hotels worden toegevoegd? Deze vraag werd Ginder gesteld. Er was behoefte aan een objectieve marktanalyse. En een advies om het bestaande instrumentarium van Stad Antwerpen te verrijken. Zodat Stad Antwerpen ook kan sturen op een toekomstbestendige logiessector.

Opdrachtgever(s) Stad Antwerpen
Stad Antwerpen
Vrijetijdseconomie en toerisme Onderzoek Door dit project geïnspireerd? Contacteer onze specialist
Antwerpen 2

DE UITDAGING

De ambitie van Stad Antwerpen is een kwalitatief en divers logiesaanbod in de stad te realiseren dat internationaal concurrerend is. Er zijn veel initiatieven voor nieuwe hotels en hostels.

Hoeveel kan nog toegevoegd worden in de stad? Wat zijn de ontwikkelperspectieven? En met welk beleid kan Stad Antwerpen deze optimaliseren?

Ginder heeft deze vragen beantwoord. Het marktbeeld en ontwikkelperspectieven scherp gesteld. En in samenwerking met Stad Antwerpen en marktpartijen een toetsingskader voor nieuwe initiatieven opgesteld.

Fietsen Antwerpen
Museum Aan De Stroom MAS
Doorkijkje Antwerpen (1)

WAT GAAT GINDER DOEN?

Ginder doet onderzoek naar de marktruimte voor hotels en hostels in Antwerpen. Door deskresearch uit te voeren. En vooral door het gesprek aan te gaan met vele betrokken publieke en private organisaties in Antwerpen. Zo kon een toetsingskader opgesteld worden. Om met een behoudend beleid gericht op kwaliteit en innovatie te zorgen voor een toekomstige logiessector in Antwerpen.

 

  • Een objectief marktbeeld en inzicht in de marktruimte voor nieuwe logiesinitiatieven
  • Nadrukkelijk in samenwerking met de hoteliers, vele medewerkers uit diverse werkvelden van Stad Antwerpen, het Antwerp Convention Bureau, Gilde der Antwerpse Gastenkamers en de Antwerpse Hotelassociatie
  • Advies voor behoudend beleid gericht op kwaliteit en innovatie. Concreet uitgewerkt in een toetsingskader voor nieuwe logiesinitiatieven.
Quotes

Dank jullie wel! EEN MOOIE OPSTAP OM DE NU GESPREKKEN OVER DE GOVERNANCE TE GAAN VOEREN.

Opdrachtgever Opdrachtgever

BEHAALDE RESULTATEN

De markt

De markt

De kamers in vergunde plannen hebben een groter volume dan de marktruimte. De logieskwaliteit sluit aan bij de vraag van de consument, maar voor hoe lang nog? Overaanbod en onwenselijke ruimtelijke effecten dreigen.

Kwaliteit

Kwaliteit

Een behoudend beleid gericht op kwaliteit en innovatie wordt geadviseerd. In nauwe samenwerking met Stad Antwerpen en marktpartijen stelde Ginder een toetsingskader op voor nieuwe hotelinitiatieven.

Uitvoering

Uitvoering

Adviezen van Ginder zijn door Stad Antwerpen verwerkt in het Actieplan Logies.

Img03 (1)

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

 

Bij Ginder staan we met beide benen middenin de maatschappij. We kennen als geen ander de vraagstukken die spelen in gebieden en regio’s. En voor de ondernemers en partijen die er elk hun unieke rol spelen.

 

Meer over ons?

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Ede
  • Smart Delta Drechtsteden
  • Stad Antwerpen
  • Gemeente Druten
  • Gemeente Veendam
  • Roompot