Hoe blijft de logiesmarkt in Antwerpen gezond en vitaal
Blijft de hotelmarkt in Antwerpen gezond als er hotels worden toegevoegd? Deze vraag werd Ginder gesteld. Er was behoefte aan een objectieve marktanalyse. En een advies om het bestaande instrumentarium van Stad Antwerpen te verrijken. Zodat Stad Antwerpen ook kan sturen op een toekomstbestendige logiessector.
DE UITDAGING
De ambitie van Stad Antwerpen is een kwalitatief en divers logiesaanbod in de stad te realiseren dat internationaal concurrerend is. Er zijn veel initiatieven voor nieuwe hotels en hostels.
Hoeveel kan nog toegevoegd worden in de stad? Wat zijn de ontwikkelperspectieven? En met welk beleid kan Stad Antwerpen deze optimaliseren?
Ginder heeft deze vragen beantwoord. Het marktbeeld en ontwikkelperspectieven scherp gesteld. En in samenwerking met Stad Antwerpen en marktpartijen een toetsingskader voor nieuwe initiatieven opgesteld.
Dank jullie wel! EEN MOOIE OPSTAP OM DE NU GESPREKKEN OVER DE GOVERNANCE TE GAAN VOEREN.
Opdrachtgever
BEHAALDE RESULTATEN
De markt
De kamers in vergunde plannen hebben een groter volume dan de marktruimte. De logieskwaliteit sluit aan bij de vraag van de consument, maar voor hoe lang nog? Overaanbod en onwenselijke ruimtelijke effecten dreigen.
Kwaliteit
Een behoudend beleid gericht op kwaliteit en innovatie wordt geadviseerd. In nauwe samenwerking met Stad Antwerpen en marktpartijen stelde Ginder een toetsingskader op voor nieuwe hotelinitiatieven.
Uitvoering
Adviezen van Ginder zijn door Stad Antwerpen verwerkt in het Actieplan Logies.
ONZE UNIEKE WERKWIJZE
Bij Ginder staan we met beide benen middenin de maatschappij. We kennen als geen ander de vraagstukken die spelen in gebieden en regio’s. En voor de ondernemers en partijen die er elk hun unieke rol spelen.
MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?
EENS VAN GEDACHTEN WISSELEN?
We komen graag met je in contact!