Nieuwe koers voor de vrijetijdssector Hardenberg

De vrijetijdssector is één van de topsectoren in de gemeente Hardenberg. Jaarlijks zijn er circa 1,5 miljoen toeristische overnachtingen. De vrijetijdssector levert een forse bijdrage aan de brede welvaart. Het stuwende effect op de rest van de economie is fors. Maar er is ook krapte op de arbeidsmarkt en er zijn problemen met bedrijfsopvolging. De gemeente ziet het belang. En wil een A-merk blijven als vakantiebestemming. Een nieuwe visie en strategie is daarom nodig. Is een House of Hospitality nodig?

Opdrachtgever(s) Gemeente Hardenberg
Gemeente Hardenberg
Vrijetijdseconomie en toerisme Bezoekerseconomie Strategie Onderzoek Visie Door dit project geïnspireerd? Contacteer onze specialist
Img07 (1)

DE UITDAGENDE OPGAVE

De vrijetijdssector aan de top houden. Dat is de opgave voor de gemeente. Want Hardenberg ligt in het Vechtdal. Een toeristisch A-merk. De vrijetijdssector draagt hier fors bij aan de brede welvaart: banen, voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Maar er is ook krapte op de arbeidsmarkt en er zijn problemen met bedrijfsopvolging. Strategische keuzes zijn nodig. Om een A-merk te blijven. Welke knelpunten moet daarvoor worden opgelost?

Haarplas Hardenberg
Uitkijktoren Loozensche Linie
Hardenberg 4

VRIJETIJDSECTOR HARDENBERG. KLAAR VOOR EEN NIEUWE KOERS.

Ginder maakt een foto van de sector. Op basis van diepgaand bureauonderzoek. En bestaande onderzoeken en aanvullende data. Vervolgens wordt de visie en strategie opgesteld. In samenwerking met de gemeente.

 

  • Het ecosysteem is in kaart gebracht: diversiteit, verbondenheid, draagkracht en het menselijk handelen gericht op lange termijn
  • Een visie op de toekomst is geformuleerd, inclusief opgaven om de visie te realiseren
  • Visie is concreet gemaakt in drie strategielijnen: toekomstbestendige bedrijven, bestemmingsontwikkeling en een ontwikkelplatform (House of Hospitality).
Quotes

DE GEMEENTE HEEFT NU INZICHT EN RICHTING. WE ZIJN MET DE VRIJETIJDSSECTOR IN GESPREK OVER DE TOEKOMST. SAMEN MET HET ADVIES VAN GINDER KUNNEN WE VERBETERSLAGEN MAKEN.

Opdrachtgever Opdrachtgever

BEHAALDE RESULTATEN

Scherpe inzichten

Scherpe inzichten

Gemeente Hardenberg heeft scherp beeld van het toeristisch ecosysteem

Nieuwe richting voor toekomst

Nieuwe richting voor toekomst

Nieuwe richting voor Hardenberg om een A-merk te blijven in het Nederlandse vrijetijdslandschap

Samenwerking van House of Hospitality

Samenwerking van House of Hospitality

Drie ontwikkellijnen waarlangs de overheid en sector in een House of Hospitality samenwerken

Img03 (1)

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

 

Bij Ginder staan we met beide benen middenin de maatschappij. We kennen als geen ander de vraagstukken die spelen in gebieden en regio’s. En voor de ondernemers en partijen die er elk hun unieke rol spelen.

 

Meer over ons?

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Barneveld
  • Gemeente Helmond
  • Gemeente Geldrop-Mierlo
  • Gemeente Arnhem
  • Toerisme Alliantie Friesland
  • Gemeente Hardenberg