750 jaar lang leven met het water in Kinderdijk

Het Werelderfgoed Kinderdijk is al eeuwenlang bewoond gebied. Polders, dijken, molens en gemalen. Hét Holland icoon. En veel meer dan een toeristische Instagram-spot. Ginder gaat in gesprek met de mensen die het gebied maken: molenaars, machinisten, experts en de exploitatiemaatschappij SWEK. Samen ontwikkelen we het echte verhaal van Werelderfgoed Kinderdijk. Over 750 jaar lang leven met het water: toen, nu en in de toekomst. Dit verhaal wordt de komende jaren verteld aan bezoekers. Toerisme als middel. Niet meer als doel. Het vormt de basis voor nieuwe erfgoed-belevenissen en doelgroep focus.

Opdrachtgever(s) St. Werelderfgoed Kinderdijk
St. Werelderfgoed Kinderdijk
Vrijetijdseconomie en toerisme Gebiedsontwikkeling Bezoekerseconomie Strategie Door dit project geïnspireerd? Contacteer onze specialist
Kinderdijk1

DE UITDAGENDE OPGAVE

Het molengebied in Kinderdijk. Jaarlijks komen er honderdduizenden toeristen voor een kort bezoekje. Inwoners uit het dorp ervaren drukte. Molenaars worden geschonden in hun privacy. Bezoekers weten eigenlijk niet waar ze naar kijken. Aan Ginder de vraag om met actoren in het gebied het gezamenlijke verhaal te formuleren. Het verhaal over het bedwingen van water. Het vruchtbaar maken van grond. En de gevolgen hiervan voor morgen. Het zet je aan het denken. En het laat zich op een schitterende wijze vertellen aan bezoekers.

Kinderdijk2
Kinderdijk

WERELDERFGOED KINDERDIJK: HÉT HOLLAND ICOON.

Ginder voert gesprekken met molenaars en machinisten. En betrekt een groep (inter)nationaal werkende experts. Dit levert bruikbare inzichten op. Keerpunten in de geschiedenis die cruciaal blijken voor de toekomst. En toepassingen voor nieuw erfgoed-edutainment (educatie en entertainment):

 

  • Beschrijving van cruciale keerpunten uit de geschiedenis van Kinderdijk.
  • Verrijkt met feedback van experts en lokale kennis van passievolle molenaars en machinisten
  • Reiken van toepassingen om het verhaal te laten beleven door bezoekers
Quotes

DE ADVISEURS VAN GINDER STELLEN DE JUISTE VRAGEN. DAARDOOR ONTSTOND BREED DRAAGVLAK BIJ ALLE STAKEHOLDERS.

Opdrachtgever Opdrachtgever

BEHAALDE RESULTATEN

Vertrouwen in elkaar

Vertrouwen in elkaar

Het verhaal wordt gepresenteerd tijdens een ontbijt met molenbewoners, bestuurders en SWEK. Tot enkele maanden geleden was dit ondenkbaar, vanwege gebrek aan vertrouwen in elkaar

Verhaal in de praktijk

Verhaal in de praktijk

Het verhaal is in een boekje uitgebracht. En wordt onder vrijwilligers verspreid. Zo kunnen zij de bezoekers het verhaal vertellen en laten beleven

Nieuwe -erfgoedbelevenissen

Nieuwe -erfgoedbelevenissen

Molenaars, machinisten, SWEK en gemeente zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ze zoeken elkaar vaker op. En ontwikkelen nieuwe manieren om het verhaal te vertellen.

Img03 (1)

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

 

Bij Ginder staan we met beide benen middenin de maatschappij. We kennen als geen ander de vraagstukken die spelen in gebieden en regio’s. En voor de ondernemers en partijen die er elk hun unieke rol spelen.

 

Meer over ons?

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Barneveld
  • Gemeente Veendam
  • ANWB
  • Toerisme Alliantie Friesland
  • Gemeente Druten
  • Gemeente Hellendoorn