Nieuws Deel artikel

Ginder vooruitblik 2024!

We hebben een mooie start gemaakt in 2024. Maar wat brengt ons dit nieuwe jaar? Welke trends en ontwikkelingen zien wij voor 2024 binnen de vrijetijdseconomie en ruimtelijke economie? We hebben onder de Ginder adviseurs een onderzoek gedaan naar deze vraag. Benieuwd naar wat ons te wachten staat in 2024? Lees dan snel verder en bekijk de infographics in de pdf's.

Foto Vrijetijdseconomie

Vrijetijdseconomie

2023 was een jaar van herstel voor de toeristische economie: bijna 10% meer gasten dan in 2019! Ook de buitenlandse toerist weet Nederland weer goed te vinden.

Voor 2024 zien wij een trend dat het sociale aspect belangrijk wordt binnen de verblijfsrecreatie, denk aan toerisme en recreatie voor ieder budget. Uiteraard blijven digitalisering en een uniek concept voor 2024 ook van belang. Stijgende kosten en dalende opbrengsten blijven een uitdaging voor de cultuursector. Verder gaan we zien dat er meer uitgaand toerisme zal plaats vinden en ten minste 5% meer inkomend toerisme.

Benieuwd naar meer inzichten in de vrijetijdseconomie? Bekijk dan hier de infographic. 

Foto Ruimtelijke Economie

Ruimtelijke economie

De druk op ruimte in Nederland neemt alleen maar toe. Met een forse opgave voor woningbouw en binnenstedelijke vernieuwingsdrang is de vraag naar ruimte actueler dan ooit. Met de komst van de Omgevingswet wordt het vastleggen van ruimtegebruik misschien nog wel complexer. Wat brengt 2024 voor werklocaties, retail en omstreden voorzieningen?

We gaan zien dat de ruimtelijke transities en strijd om de ruimte een grotere rol gaan spelen mede door de Omgevingswet. Het retailaanbod in kleinere kernen zal verder onder druk komen te staan. Maar ook zullen we een overall groei zien, toename in bestedingen, vrijetijd, arbeidsmigranten en druk op de ruimte.

Benieuwd naar meer inzichten in de ruimtelijke economie? Bekijk dan hier de infographic. 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Venlo
  • Natuurmonumenten
  • St. Werelderfgoed Kinderdijk
  • Gemeente Bronckhorst
  • Belasting & Douane Museum
  • Efteling