Toekomststappen voor musea, culturele instellingen en erfgoedlocaties 

Vragen die je niet direct kunt beantwoorden. Welk museum, culturele instelling of erfgoedlocatie heeft ze niet? Vragen over eigen ambities, verlangens van stakeholders, noem maar op. En dat allemaal in een omgeving die voortdurend verandert. Ginder begrijpt het krachtenveld waarin je organisatie zich beweegt. We kennen de uitdagingen, begrijpen de complexe relaties en de belangen van alle partijen. We weten de markt en (het beleid van) de overheid te doorgronden en op waarde te schatten. Maar we zien vooral óók kansen en perspectieven. Met onderzoek en advies ondersteunen wij je organisatie bij het maken van mooie, succesvolle toekomststappen

 

Museum 2

ONZE VISIE

Om toekomstbestendig te zijn moeten cultuur- en erfgoedinstellingen in onze visie zorgen voor: 

  • Een goede verbinding met de markt: doelgroepen, motieven, markttrends 
  • Een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering 
  • Haalbare, passende investeringen en een financiering op maat  
  • Een hoge maatschappelijke waarde en voldoende draagvlak 

WAT BIEDT GINDER?

Ginder heeft ruime kennis van je markt en krachtenveld. We ondersteunen je met: 

 

  • Businesscases: Op weg naar nieuwe projecten of belevingsconcepten ondersteunt Ginder bij het maken van de businesscase. Wij verkennen het krachtenveld, toetsen het concept aan de markt en stellen een exploitatie- en investeringsbegroting op.  
  • Haalbaarheidsonderzoeken en second opinions: Ginder toetst ook verder gevorderde plannen. Globaal of gedetailleerd. Op verzoek van financiers of overheid. Of voor je eigen gemoedsrust. 
  • Doelgroeponderzoeken: Het maximale doelgroepenbereik uit een nieuw concept halen? Ginder maakt marktsegmentaties inzichtelijk en geeft praktische adviezen met behulp van tools als de Leefstijlvinder (o.a. Toolkit Cultuur- & Erfgoedbeleving) en Whize. 
  • Stakeholdersanalyse: Hoe kan lokaal en/of regionaal verbinding worden gemaakt met andere culturele instellingen, overheid, ondernemers, onderwijs en bewoners? 
  • Begeleiding realisatie: We denken en doen. Ook als het om conceptontwikkeling, realisatie, participatie of co-creatie gaat. We brengen partijen bij elkaar en in beweging en zorgen voor de juiste kwartiermaker, proces- of projectmanager.  
  • Ondersteuning integrale besluitvorming cultuurvastgoed: Als een cultuur- of erfgoedstelling een vastgoedingreep doet, hoe halen we dan het optimale uit die investering? Denk aan thema’s als een groter publieksbereik, meer beleving, flexibiliteit, inclusiviteit en duurzaamheid.  

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen