Voor en door de Eindhovense ondernemer

Eten en recepten als een hulpmiddel inzetten om mensen uit verschillende culturen met elkaar te verbinden. Een innovatieve aanpak met een succesverhaal. De aanpak stelt ondernemers in staat actief mee te bouwen aan het toekomstbeeld van het gebied. Taalbarrières werden overwonnen, zo ontstond het gesprek, ook met de ‘unusual suspects’. Een kookboek, app, website, evenementen en activiteiten op sociale media. Allemaal zorgt het voor een dynamisch, interactief en inclusief karakter. Zo wordt gebouwd aan een nieuw imago vanuit de eigen (verborgen) waarde: diversiteit.

Opdrachtgever(s) Gemeente Eindhoven
Gemeente Eindhoven
Gebiedsontwikkeling Transformatie Omstreden voorzieningen Realisatie Door dit project geïnspireerd? Contacteer onze specialist
Woensel5

DE UITDAGENDE OPGAVE

Een rijke mix van cultuur en activiteiten. Het kenmerkt de Kruisstraat en Woenselse Markt in Eindhoven. Ondanks de economische potenties, heeft het de nodige uitdagingen op het vlak van ondermijnende criminaliteit, verkeersonveiligheid, leefbaarheid en een negatieve reputatie. Ook was er nauwelijks samenwerking tussen ondernemers en het vertrouwen in de lokale overheid stond onder druk. Onze opgave: het activeren van verschillende soorten ondernemers, vertrouwen opbouwen en het beeld over het gebied kantelen.

Woensel1
Woensel2
Woensel3

KOKEN ALS CULTURELE VERBINDINGSFACTOR.

Via een sneeuwbalmethode is het contact gelegd met geïnteresseerden. Met een-op-een gesprekken met de geïnteresseerde ondernemers en bewoners zijn recepten opgehaald. Een tentoonstelling is georganiseerd om resultaten te delen en werd het onderlinge contact versterkt. Het spreken over eten leidde tot diepere gesprekken over verschillen en overeenkomsten van culturen (die in het gebied actief zijn) en hun meningen en wensen over het gebied.

BEHAALDE RESULTATEN

Inclusief proces

Inclusief proces

Een creatief proces met een inclusief resultaat waarbij de ”unusual suspects” zijn betrokken en vertrouwen is opgebouwd tussen verschillende partijen

Een passend eindproduct

Een passend eindproduct

Een kookboek, een mobiele app, zichtbaarheid in de sociale media en evenementen/tentoonstellingen in het gebied

Versterkende betrokkenheid

Versterkende betrokkenheid

Een netwerk van betrokken ondernemers waarmee een vervolgactiviteit in de vorm van een cadeaubon snel werd gerealiseerd

Img03 (1)

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

 

Bij Ginder staan we met beide benen middenin de maatschappij. We kennen als geen ander de vraagstukken die spelen in gebieden en regio’s. En voor de ondernemers en partijen die er elk hun unieke rol spelen.

 

Meer over ons?

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Hellendoorn
  • Gemeente Wijdemeren
  • Camping Center Parcs Port Zélande
  • Regionale economische samenwerking Peelgemeenten
  • Gemeente Barneveld
  • Vakantiepark & Partycentrum Mölke