Nieuws Deel artikel

Vrijetijd kan krachtiger multivitamine van de samenleving worden

Merlijn Pietersma start eigen bedrijf om de essentie van vrijetijd scherper te stellen

 

's-Hertogenbosch, 11 december 2023

 

Na tien jaar als strategie-adviseur bij Ginder in 's-Hertogenbosch maakt Merlijn Pietersma bekend dat hij begin 2024 zijn eigen bedrijf start. Met deze onderneming richt hij zich op het verder verkennen van de essentie van vrijetijd in een veranderende samenleving. Met zijn bedrijf wil Pietersma het belang vergroten van vrijetijd voor het levensgeluk van mensen. Inzichten die hij ontdekt, wil hij delen met geïnteresseerden via verschillende mediakanalen.

Merlijn Pietersma 2023

"Na jaren van klant- en projectgericht werken aan de toekomst van vrijetijdsbedrijven, beleid en bestemmingen, is het nu tijd voor een nieuw avontuur waarin ik wezenlijke vragen wil beantwoorden, zoals: wat maakt toerisme, recreatie en vrijetijd zo belangrijk voor mensen? En hoe kan het domein de mentale en fysieke gezondheid van onze samenleving nog meer boosten?" In deze zoektocht gaat Pietersma gebruikmaken van vrijdenkers buiten het vrijetijdsdomein, zoals een filosoof, historicus en psychiater. Vanuit hun gezichtsvelden wil hij trends in de samenleving identificeren en verfijnen naar het vrijetijdsdomein. “Op deze manier wil ik de essentie van vrijetijd voor mensen en de samenleving verder ontdekken. In mijn ogen is vrijetijd niet slechts toevallige resttijd in ons leven. Vrijetijdsbesteding is de multivitamine van ons jachtige leven; noodzakelijk om ons gezond en gelukkig te laten zijn. Daarom zou iedereen in Nederland bewuster met vrijetijd om moeten gaan."

Pietersma blijft verbonden aan Ginder als geassocieerd partner en aan de podcast over recreatie, toerisme en vrijetijd. Daarnaast is hij programmamanager vitale verblijfsrecreatie in Noord-Holland Noord.

Lars Pijlman, directeur van Ginder, reageert op Pietersma's stap: "Deze stap past helemaal bij Merlijn. Hij is altijd bezig met de ‘vraag achter de vraag’ en heeft zich bij ons als mens én als professional verder ontwikkeld. Nu is het een mooi moment om zijn vleugels uit te slaan. Zijn zoektocht naar het vergroten van de maatschappelijke meerwaarde van de vrijetijdssector vereist ruimte voor verdieping én zal leiden tot waardevolle expertise. En dat spreekt ons als expertisebureau uiteraard bijzonder aan. We blijven dan ook verbonden aan elkaar, want onze ambities overlappen elkaar: leidend zijn in vrijetijdsvraagstukken van vandaag en morgen."

Voor vragen of meer informatie? Neem contact op met Lars Pijlman of Merlijn Pietersma.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Merlijn Pietersma op LinkedIn.

 

 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Marketing Oost
  • Gemeente Horst aan de Maas
  • Regionale economische samenwerking Peelgemeenten
  • Gemeente Land van Cuijk
  • Gemeente Veendam
  • Gemeente Wijdemeren