Iedereen kent wel ergens zo’n wijk of centrum. Waar om uiteenlopende redenen de sfeer en de veiligheid achteruit zijn gehold. Gebieden waar jaren geen vernieuwing heeft plaatsgevonden en waar leegstand, verpaupering en criminele activiteiten toeslaan. Of gebieden die volop in verandering zijn. Maar waar de sloop van gebouwen en nieuwbouw- en herinrichtingsplannen niet zo snel plaatsvinden als gepland en gehoopt. Zie daar maar eens de negatieve spiraal te doorbreken.

04 Ginder Achterstandswijk

STEEDS MEER IDEEËN, STEEDS MEER AANHAKERS

Vaak is het verstandig om zo’n vraagstuk niet als project aan te vliegen. Maar als fluïde proces, waarin niet alleen de problemen, maar juist ook de kansen in kaart worden gebracht. Een kwestie dus van het gesprek aangaan met alle betrokkenen. Onderweg haken steeds meer enthousiast gemaakte mensen en partijen aan. Partijen met concrete ideeën voor de ontwikkeling van nieuwe woningen, winkels en ondernemingen. Gemeentebestuurders en -ambtenaren die de kracht en de kansen inzien van vernieuwing van de openbare ruimte en de aanpassing van bestemmingsplannen. En niet te vergeten de bewoners van het gebied zelf. Vaak komen juist zij met verrassende initiatieven en activiteiten op de proppen. Om samen hun buurt te verlevendigen en te verfraaien. En daarmee een boost te geven aan de sociale samenhang, vitaliteit en leefbaarheid.

STURING OP VERANTWOORDELIJKHEDEN EN UITVOERING

Als een bloeiende toekomst lonkt, is het tijd om al die energie en ideeën vast te leggen en uitvoeringskracht te organiseren. Nieuwe samenwerkingsvormen, een innovatieve mix aan instrumenten én volop experimenteerruimte. Daarmee ontstaat dynamiek en wordt iedereen uitgedaagd om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat plannen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. En de achterstand in het gebied wordt omgezet in een toekomstbestendige voorsprong.

GROTE UITDAGING, GROOT EFFECT

Bij Ginder houden we van dit soort grote uitdagingen. We hebben de kennis, ervaring én passie in huis om ze te ontleden, te begeleiden én aan te pakken. Overal in Nederland werken we aan de lokale gebiedsbalans tussen wonen, werken, ondernemen, recreëren en samenleven. We doen dat in opdracht van gemeenten, provincies, ondernemers, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties. Samen weten we zowel nieuwe economische kansen te creëren als nieuwe impulsen voor een vitale lokale samenleving. Groot effect dus. Daar wordt iedereen blij van. En Nederland elke dag een stukje beter en mooier.

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Heb je naar aanleiding van bovenstaand Lekker Moeilijk! onderwerp vragen of wil je weten wat we hierin voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

EENS VAN GEDACHTE WISSELEN?

We komen graag met je in contact!