Dirk (3) Geknipt
Nieuws Deel artikel

Nieuwe collega: Dirk

Sinds 1 januari zijn we weer een senior adviseur rijker! Dirk is gestart en stelt zich graag voor. 

 

"Ik mag me (weer) onderdeel van het team van Ginder noemen! Het voelt nieuw maar ook zeker als thuiskomen. Mijn carrière ben ik namelijk gestart bij ZKA Consultants & Planners, één van de voorgangers van Ginder. Dat was een hele leerzame periode met vele mooie projecten in heel Nederland en het buitenland. In 2014 heb ik de overstap gemaakt naar de overheid. Eerst als beleidsmedewerker in een kleinere gemeente (Maasgouw), later als coördinator in een grotere gemeente (Helmond).

 

Dankzij deze combinatie van een adviesbureau én de overheid heb ik veel ervaring als adviseur en procesmanager op het gebied van vraagstukken in het ruimtelijk-economische domein. De afgelopen jaren heb ik me bezig gehouden met regionale samenwerking in de Brainport regio, gebiedsontwikkelingen, het toekomstbestendig houden van bestaande bedrijventerreinen, ontwikkelen van nieuwe functionele en stedelijke werkmilieus, innovatie- en topsectorenbeleid (incl. campussen) en centrumontwikkelingen. Ik werk graag aan complexe (gebieds)opgaven, waar belangen samenkomen."

 

Maatschappelijke opgaven vragen om visie én uitvoeringskracht

"In Helmond heb ik samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties (in coronatijd) een nieuwe Economische Visie ontwikkeld. Dat resultaat is mooi, maar het proces daar naar toe is net zo belangrijk. Waarbij er synergie ontstaat tussen alle stakeholders. De kunst is om dat vast te houden voor de uitvoering van een visie. Richten op de lange termijn. Zonder de dagelijkse praktijk uit het oog te verliezen.

 

Om samen een goed resultaat te bereiken, is het belangrijk om erachter te komen wat mensen, organisaties en gebieden nodig hebben. Door goed te luisteren, een open mind en een vleugje humor probeer ik altijd de goeie sfeer te creëren om hierachter te komen.

Daarbij communiceer ik graag en gemakkelijk op verschillende niveaus: van de ‘zware’ bestuurstafel tot aan de keukentafel met een startende ondernemer. Om zo verschillende belangen samen te brengen en partijen gezamenlijk keuzes te laten maken.

 

Goed samenwerken leidt tot prettige en toekomstbestendige gebieden om te leven, te werken en te recreëren. Daarvan krijg ik energie van en daarmee ga ik graag, samen met mijn nieuwe collega’s bij Ginder, aan de slag!"

 

Vrije tijd

"In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sport (actief en passief) en cultuur (festivals, concerten en theater). Mijn interesse in muziek en de lokale omgeving komt bij elkaar bij in mijn betrokkenheid bij Omroep Venlo als programmamaker en voorzitter van de stuurgroep radio. Verder geniet ik als echte Limburger op z’n tijd ook van lekker eten en drinken met buren, vrienden en familie. Ik denk er zelfs over een eigen speciaal biertje te gaan brouwen!"

 

Wil je Dirk beter leren kennen of meer weten over zijn projecten bij Ginder? Neem dan contact met hem op! 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Land van Cuijk
  • Regionale economische samenwerking Peelgemeenten
  • Gemeente Eindhoven
  • Gemeente Hardenberg
  • Gemeente Bergen op Zoom
  • ANWB