Jesse2
Nieuws Deel artikel

“Steden en musea kunnen veel van elkaar leren”

Ontmoet onze nieuwe collega! Jesse is 1 september 2022 gestart als senior adviseur erfgoed en cultuur bij Ginder.

 

"Ginder ik kennen elkaar al een tijdje. In 2018 werkte ik met, toen nog, ZKA Leisure Consultants samen bij het maken van een advies over de herpositionering van museum het Markiezenhof. Die samenwerking beviel mij toen zo goed, dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en een tijdje geleden gevraagd heb om mee te denken over een adviesrol binnen Ginder. De match was snel gemaakt. Hiervoor heb ik gewerkt als planeconoom, gemeentelijk vastgoedmanager en als senior projectleider in een museum. Mijn creativiteit, vaardigheden en ervaringen vanuit die functies kan ik goed bij Ginder inzetten."

 

AAN DE SLAG

 

"En nu kan ik niet wachten om aan de slag te gaan! In de eerste plaats ga ik me richten op erfgoedparticipatie en conceptontwikkeling. Hierbij kun je denken aan samenwerken met inwoners, gemeente en culturele instellingen/erfgoed om samen nieuwe, aantrekkelijke concepten te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld in Bergen op Zoom een cocreatie begeleid met 150 inwoners van de stad, waarbij we een concept hebben bedacht voor de verbinding van het stadsmuseum met andere gemeentelijke monumenten. Dit hebben we op een hele creatieve manier gedaan, door middel van het maken van een denkbeeldige expeditiereis, Expeditie Catan. Dit was een best groot project. Maar ook op kleinere schaal kunnen burgers betrokken worden bij het ontwikkelen van erfgoed en historische binnensteden. Zij hebben vaak veel kennis van de authentieke verhalen van een locatie.

 

Erfgoed heeft een hoge emotionele waarde. En juist dat biedt kansen om samen het erfgoed, je stad, je leefomgeving mooier te maken. Droom met elkaar. Luister en verbind. En voeg er daarna realiteitswaarde aan toe om tot concrete resultaten te komen. Die processen zijn mooi om te begeleiden. Daarbij vind ik het interessant om op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen.

 

In het verleden heb ik diverse nieuwe concepten verzonnen. Waaronder een gemeentelijk makelaarskantoor, een museale escaperoom (in die tijd waren er nog maar 2 escaperooms in Nederland), en een vernieuwend museumconcept. Ik ben van mening dat steden en musea veel van elkaar kunnen leren. Denk maar aan wayfinding, customer journey, gastvrijheid, het in de schijnwerpers zetten van je mooiste collectie en verhalen. Ik kijk door de ogen van een museumdirecteur naar een stad. Een stad is geen openluchtmuseum, maar een stad kan wel veel leren van de manier waarop een museum met haar collectie en bezoekers omgaat. Samenwerking met onderwijsinstellingen en kunstenaars geven daarbij juist verrassende inzichten, en helpen bij het maken van innovatieve oplossingen."

 

EERSTE INDRUK

 

"Mijn eerste indruk bij Ginder is erg goed. Ik kreeg een warm ontvangst van al mijn nieuwe collega’s. Ginder voelt als een familiebedrijf. Binnen het team wordt écht samengewerkt, met de mogelijkheid om je eigen unieke inbreng te hebben. Structuren zijn helder en geven houvast, maar tegelijkertijd bruist het en is het gezellig. En dat laatste klinkt misschien wat simpel, maar moet je naar mijn mening niet onderschatten. Want echte goede resultaten maak je met een hecht team. En ik hoop met opdrachtgevers ook hechte projectteams op te bouwen."

 

Meer weten over Jesse of de projecten die hij doet? Jesse leert je graag kennen!

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Natuurmonumenten
  • Stad Antwerpen
  • Gemeente Bronckhorst
  • Gemeente Arnhem
  • Gemeente Barneveld
  • Gemeente Venlo