Overijsselse hotels: tijd om in te spelen op kansen!

De hotelmarkt in Overijssel. Actuele marktcijfers ontbreken. Terwijl de coronacrisis grote impact heeft gehad. Een scherp marktbeeld en inzicht in marktpotenties zijn belangrijk. Voor de toekomstbestendigheid. Ginder gaat het gesprek aan. Met de sector, gemeenten en andere stakeholders. Inclusief een verdieping op de zakelijke markt. Een dynamische markt. En een provincie met prachtige locaties en goede ondernemers. Tijd om in te spelen op kansen. Ginder brengt deze in beeld.

Opdrachtgever(s) Marketing Oost
Marketing Oost
Vrijetijdseconomie en toerisme Bezoekerseconomie Onderzoek Door dit project geïnspireerd? Contacteer onze specialist
Overijssel2

DE UITDAGENDE OPGAVE

De hotel- en zakelijke markt in Overijssel. Een totaalbeeld van de sector ontbreekt. Wat zijn de actuele marktcijfers? Wat gebeurt er in de sector? En wat betekent dit voor de toekomst? Belangrijke vragen. Om nieuwe hotelinitiatieven te beoordelen en af te wegen. En toekomstbestendige keuzes te kunnen maken.

Overijssel1

VELDWERK VOOR ÉN MET HOTELBRANCHE OVERIJSSEL.

Ginder geeft inzicht in de huidige en toekomstige markt. Enquêtes onder hotels. En diepte-interviews. Met hoteliers, zalenaccommodaties, belangenorganisaties en planners. Resultaten worden samengebracht. Tijdens werksessies met de begeleidingsgroep. Voor een Overijssel-breed advies over ontwikkelperspectieven.

 

  • De marktruimte voor hotels is per deelregio in beeld gebracht in drie scenario’s: is er ruimte voor nieuwe hotelkamers?
  • Advies voor nieuwe hotels. Om aan te sluiten op de lokale gebieds(ontwikkeling). En zo een nieuwe smaak toe te voegen.
  • Inzicht in de kansen voor de zakelijke markt en welke stappen hiervoor gezet moeten worden.
  • Maatwerk met lokale verdiepingsslagen is geleverd. Uitgevoerd voor de gemeenten Deventer, Hengelo, Kampen en Steenwijkerland.

BEHAALDE RESULTATEN

Inzicht in huidige situatie

Inzicht in huidige situatie

Inzicht in het functioneren van de hotelsector, inclusief de impact van corona op de hotelsector

Toekomstperspectief

Toekomstperspectief

Scherp beeld van ontwikkelperspectieven voor hotels

Stappenplan

Stappenplan

Concrete vervolgstappen voor een toekomstbestendige hotel- en zakelijke markt in Overijssel. Met een duidelijke rol per stakeholder

Img03 (1)

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

 

Bij Ginder staan we met beide benen middenin de maatschappij. We kennen als geen ander de vraagstukken die spelen in gebieden en regio’s. En voor de ondernemers en partijen die er elk hun unieke rol spelen.

 

Meer over ons?

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Smart Delta Drechtsteden
  • Gemeente Ede
  • Gemeente Reimerswaal
  • Marketing Oost
  • Vakantiepark & Partycentrum Mölke
  • Natuurmonumenten