De maatschappelijke waarde van sport- en recreatiebedrijven 

Sport- en recreatiebedrijven hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Want meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders beoefent wekelijks één of meer sporten. Ook uitjes met een sportief-recreatief karakter zijn in ons land populair. Denk aan een recreatieplas, een zwembad, een ski- of klimhal of bedrijven die outdoor-activiteiten aanbieden.  

Zwembad Breed

ONZE VISIE

Markt, samenleving en overheid stellen steeds meer eisen aan sport- en recreatieaccommodaties. Bijvoorbeeld op gebieden als beleving, sociale verbinding en duurzaamheid. Hoe speel je als exploitant in op deze en andere ontwikkelingen?

Ginder denkt mee en biedt verrassende, vernieuwende adviezen. Waarmee je als ondernemer of exploitant je maatschappelijke verantwoordelijkheden neemt én nieuwe kansen pakt. 

Sport- en recreatiebedrijven zijn allemaal uniek. Ze verschillen met name in de exploitatie. Want het runnen van een volledig commerciële accommodatie is iets heel anders dan het exploiteren van een gemeentelijke accommodatie. Het juiste evenwicht tussen maatschappelijke en economische waarde is in alle gevallen essentieel.

Ginder ziet volop mogelijkheden om die balans te vinden. Waardoor een nieuwe, positieve energie ontstaat en gedeelde belangen worden nagestreefd. Zo gaan maatschappelijke waarde creëren, succesvol ondernemen en er plezier aan beleven hand in hand.  

WAT BIEDT GINDER?

Wij adviseren commerciële aanbieders in de sport- en recreatiebranche en de overheid met:  

 

  • Conceptontwikkeling: Met welk vernieuwend concept onderscheidt u zich van andere sportaccommodaties en trekt u de juiste doelgroepen? Wij denken mee over een variatie aan mogelijkheden.  
  • Haalbaarheidsonderzoek: Hoeveel bezoekers trekt uw (nieuwe) concept of uitbreiding van de exploitatie? We ramen dit in onderscheidend vermogen, marktbereik en marktaandeel. 
  • Maatschappelijke waarde: Wat is je toegevoegde waarde voor de samenleving? We verleggen de focus van kosten/subsidies naar gezondheidsvoordelen en andere waarden die sport en recreatief bewegen bieden. In ons model drukken we de maatschappelijke opbrengst uit in euro’s en zetten deze af tegen maatschappelijke kosten.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen