Projecten Deel artikel

€ 739.000 rijkssubsidie voor aanpak centrum Oostburg

Vanuit het programma 'Impulsaanpak Winkelgebieden' is er aan de gemeente Sluis een rijkssubsidie toegekend om het centrum in Oostburg Terneuzen aan te pakken. Ginder stelde samen met Urban Reality de subsidie-aanvraag op en begeleidde het subsidietraject.  

Concrete stappen

Met de subsidiegelden worden de volgende zaken aangepakt:

 

  • Transformatie Raadhuisplein-Noord. Sterk verouderd vastgoed aan het Raadhuisplein-Noord wordt getransformeerd naar een moderne plint met aantrekkelijke voorzieningen en daarboven comfortabele appartementen. Achter het nieuwe gebouw is plek voor parkeren en een collectieve binnentuin. Het nieuwe gebouw voldoet aan alle eisen voor energie-prestaties en bestaat uit drie woonlagen met circa 50 zorgappartementen. Op de begane grond bevindt zich een collectieve (ontmoetings)ruimte en er is ruimte voor publiekgerichte voorzieningen met een aantrekkelijke maatvoering (totaal 810 m²).
  • Meer verbinding tussen winkelgebieden. Het Raadhuisplein wordt (wederom) de entree van het kernwinkelgebied en de excentrisch gelegen supermarkten worden verbonden met het kernwinkelgebied. Met een aantrekkelijke, langzame verkeersroute wordt een doorsteek gerealiseerd waardoor de routing in het gehele gebied verbetert. Ook het verblijfsklimaat van het Raadhuisplein wordt verbeterd waardoor bezoekers worden verleid om sneller, vaker en langer het centrum te bezoeken.

 

Het plan maakt onderdeel uit van het Masterplan Oostburg. Deze gebiedsontwikkeling maakt onderdeel van het regionaal programma Vitaal West-Zeeuws-Vlaanderen.

Raadhuisplein Oostburg

Landelijke waardering 
Lars Pijlman, projectdirecteur: “Het is mooi om te horen van specialisten dat we ook landelijk gezien een bijzonder project hebben. We behoorden tot de top 6 van de inzendingen. Vooral de integrale benadering wordt bijzonder gewaardeerd. Wij hopen dat dit steuntje in de rug bijdraagt aan de realisatie van de plannen om de vitaliteit de regio West Zeeuws-Vlaanderen te versterken. Daar hebben de inwoners, ondernemers en alle bij de planvorming betrokken partijen recht op.”    

Over de Impulsaanpak Winkelgebieden
De subsidie komt uit het programma 'Impulsaanpak Winkelgebieden' van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met dit programma wil het Rijk gemeenten helpen om winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken voor bewoners en bezoekers.

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Reimerswaal
  • Gemeente Eindhoven
  • Gemeente Roosendaal
  • Gemeente Helmond
  • Regionale economische samenwerking Peelgemeenten
  • Gemeente Ede