Street Sign Gbf3c50315 1280
Opinie Deel artikel

DEBAT-MODEL: VOER HET DEBAT OVER JE RICHTING

Welke megatrends bepalen ons handelen van morgen? Samen met jou maken wij plannen om je bedrijf of regio klaar te maken voor de snel veranderende vrijetijdsomgeving. Bij het maken van visie en strategie zijn wij overtuigd van de kracht van DEBAT. Ondernemers en overheid: waar sta je écht voor?

Door het DEBAT-model van Ginder (ZKA Strategy) kiezen bedrijven en toeristische regio’s voor een toekomstbestendige richting. Klaar voor het verantwoord benutten van de vele kansen die het toenemende toerisme biedt. Kern van de aanpak vormt het uitwisselen van ideeën via dialoog en debat. Het goede gesprek moet gevoerd worden. Als onafhankelijke partij begeleidt Ginder dit gesprek.

 

DEBAT-model

DEBAT staat voor de beginletters van dé vijf toekomstbestendige richtingen voor bedrijven en regio’s in de vrijetijdseconomie. Iedere richting is gebaseerd op fundamentele megatrends in de samenleving.

 1. Delen
  Benut jouw organisatie de kracht van wederzijdse afhankelijkheid door te delen? Bijvoorbeeld: ideeën, belangen, capaciteit en middelen. Door te delen blijft een gemeenschap van mensen (bedrijven, regio’s) vitaal.

 2. Experimenteren
  Wakkert jouw organisatie vrijheid en creativiteit aan? Daarvoor moet je wendbaar zijn, open staan voor andere ideeën, regels wegnemen, durven falen en vertrouwen geven. Zo ontstaan veelbelovende concepten.

 3. Bijdragen
  Wat draag jij bij aan een bloeiende toeristische regio voor de generaties na ons? Heeft jouw organisatie een duurzame groeiovertuiging? Dat kan door het stellen van circulaire- en duurzaamheidsdoelen en door pragmatisch doen.

 4. Aandacht
  Op welke manier geeft jouw organisatie persoonlijke aandacht aan medewerkers, gasten en bewoners? En hoe voegt jouw organisatie levenskwaliteit toe? Ieder mens wil gezien worden. Dat is een universele behoefte. Dit raakt het bestaansrecht van toeristische bedrijven en regio's.

 5. Technologie
  Maakt jouw organisatie dienstverlenings- en productieprocessen efficiënter en persoonlijker door technologische vernieuwing? In de ideale situatie vergroot technologie de kwaliteit van leven van medewerkers, bezoekers en bewoners.

Uitkomsten voor ondernemers

Door toepassing van het DEBAT-model worden dagelijkse

keuzes in de bedrijfsvoering  gemakkelijk. De richting

voor de middellange termijn is helder. Het team is betrokken.

Het bedrijf is wendbaar en klaar voor de toekomst.

Uitkomsten voor overheid

Dwars door alle (soms tegengestelde) belangen

heen is de toekomstbestendige richting duidelijk

voor de toeristische bestemming. Door toepassing van

het DEBAT-model raken actoren betrokken bij het

formuleren van deze gezamenlijke toekomst.

 

 

Ga ook in DEBAT

Bij het maken van visie en strategie zijn wij overtuigd van de kracht van DEBAT. Door toepassing van het DEBAT-model komen bedrijven en regio’s tot een (nieuwe) richting. Klaar voor het verantwoord benutten van de vele kansen die het toenemende toerisme als sterkste economische groeier van de wereld, u biedt. En opgewassen tegen de bedreigingen van bijvoorbeeld over- en ondertoerisme.

Kern van de aanpak vormt het uitwisselen van ideeën door dialoog en DEBAT tussen directie, bestuur, bezoekers, bewoners, omgevingspartners en financiers. Deze samenstelling is afhankelijk van het doel. Het goede gesprek moet gevoerd worden. Als onafhankelijke partij en met een flinke dosis sectorkennis begeleidt Ginder deze gesprekken. Samen werken we toe naar een toekomstbestendige richting. Ook in DEBAT om richting te bepalen? 

Neem contact op met ons!

 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
 • Camping Center Parcs Port Zélande
 • Vakantiepark & Partycentrum Mölke
 • Gemeente Barneveld
 • Gemeente Eindhoven
 • Gemeente Ede
 • Gemeente Geldrop-Mierlo