Projecten Deel artikel

Ondernemers Korenkwartier Arnhem kiezen vóór BIZ

Ondernemers in het Korenkwartier van Arnhem kiezen gezamenlijk vóór de bedrijveninvesteringszone (BIZ). Een initiatief dat werd genomen door de ondernemersvereniging Korenmarkt in 2018. Het doel is om de organisatiegraad en samenwerking in het gebied te verbeteren. Om dit te bereiken brengen ondernemers gezamenlijk middelen bijeen, die zij investeren in hun eigen gebied. Sinds 2020 is Ginder betrokken geweest bij het traject. Van het oprichten van de BIZ en alle bijbehorende wettelijke procedures, tot het enthousiasmeren en communiceren richting de ondernemers.

Terras Korenkwartier

Geen eenvoudige opgave

Het oprichten van de BIZ was geen eenvoudige opgave. Naast de wettelijke eisen voor draagvlak waren de coronamaatregelen een extra moeilijkheidsfactor. Maar het doorzettingsvermogen van het BIZ-bestuur en de gemeente Arnhem was groot. Nadat de eerste BIZ-stemming op twee stemmen na niet werd gehaald, hebben we gezamenlijk de schouders eronder gezet en kozen we voor een persoonlijke aanpak bij de tweede BIZ-stemming.

Bestuursleden, zelf ook ondernemer of vastgoedeigenaar in het gebied,  gingen persoonlijk langs bij ondernemers om hen te overtuigen van de waarde van de BIZ.

Die persoonlijke aanpak heeft gewerkt. Na een spannende stemperiode kwam de verlossende uitslag. De ondernemers in het Korenkwartier hebben vóór de BIZ gestemd en hebben voldaan aan alle wettelijke eisen voor de oprichting. Daarmee gaan de ondernemers gezamenlijk de komende vijf jaar jaarlijks circa € 120.000 investeren in het Korenkwartier. Met dit bedrag gaan ze aan de slag met de sfeer, beleving en toegankelijkheid van het gebied, promotie en marketing en met de basisvoorwaarden van een schoon & veilige omgeving.

 

Zomer 3 Korenkwartier

Samenwerken voor het beste resultaat

In dit project hebben we nauw samengewerkt met het Bestuur Stichting Bedrijveninvesteringszone Korenkwartier en de Gemeente Arnhem, vertegenwoordigd door wethouder Bob Roelofs en bestuursadviseurs Coen Peelen en Aniek van den Munckhof. Hun doorzettingsvermogen en persoonlijke aanpak hebben ervoor gezorgd dat de ondernemers in het Korenkwartier gezamenlijk kunnen werken aan een verbetering van hun eigen gebied. De ondernemers in het Korenkwartier hebben laten zien dat ze gezamenlijk in staat zijn om de uitdagingen aan te gaan en te werken aan een beter functionerend en aantrekkelijker gebied. Dit project is een goed voorbeeld van de kracht van samenwerking en de waarde van een persoonlijke aanpak. Het is nu aan de ondernemers om de komende jaren te laten zien dat de investeringen in de BIZ vruchten afwerpen en het Korenkwartier weer verder tot bloei komt.

 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Arnhem
  • Gemeente Wijdemeren
  • Gemeente Reimerswaal
  • ANWB
  • St. Werelderfgoed Kinderdijk
  • Toerisme Alliantie Friesland