Web 3Luik
Nieuws Deel artikel

Bij Ginder zijn we altijd op zoek naar mensen die ons helpen om vraagstukken net weer vanuit een andere invalshoek te benaderen. Dat houdt ons scherp en veelzijdig. We zijn dan ook blij met drie nieuwe collega’s in ons team. Drie adviseurs met ieder een eigen achtergrond, expertise en drive. In gesprek met Bart, Timo en Vincent.

 

Waar ligt jullie expertise?

Timo: “Ik ben altijd al gefascineerd door de wereld van leisure, en in het bijzonder dagattracties. Na mijn specialisatie Attractions and Theme Parks Management, heb ik in strategische marketing- en communicatierollen gewerkt binnen Diergaarde Blijdorp, DierenPark Amersfoort en Apenheul. Ik heb veel kennis van het reilen en zeilen binnen de dagrecreatie-industrie. En ik word blij van projecten waarbij ik een visie en strategie kan vertalen naar acties en concrete stappen. Van visie naar beleid, met het bewaken van de juiste profilering.”

Bart: “De laatste 12 jaar heb ik me als zelfstandige gespecialiseerd op het gebied van ruimtelijke ordening en planologie. Het inrichten van de fysieke leefomgeving naar de wensen van mensen. Van een relocatie van een discount-supermarkt tot een transformatie van een kantoorgebouw tot medisch centrum. Mijn ervaringen zijn breed, net als mijn interesses.”

Vincent: “Mijn achtergrond is Bedrijfseconomisch. Na mijn bachelor Economie en Bedrijfskunde heb ik de master Financial Economics afgerond. Ik breng dus vooral een kritische, cijfermatige en analytische blik in het Ginder team.”

 

Wat gaan jullie tot leven brengen bij Ginder?

Timo: “Een toekomstgerichte vrijetijdssector. Waarbij er door inzicht en gedegen onderzoek weloverwogen keuzes worden gemaakt. Nederland is op dagrecreatie-gebied misschien wel het meest ‘volle’ land van Europa. We hebben heel veel aanbod. De vraag is dan: hoe kun je als organisatie binnen de dagrecreatie onderscheidend en daadkrachtig blijven?”

Bart: “Ik vind het mooi om een beleidsnota, bestemmingsplan of wat dan ook voor stuk, te zien als een gezamenlijk uitgangspunt om de dialoog aan te gaan. In ieder moment en situatie, met steeds weer andere mensen, kom je zo tot een nieuwe uitkomst. Het is geen exacte wetenschap en juist het onverwachte, verrassende resultaat, daar word ik blij van.”

Vincent: “Ik hoop met mijn positieve en toegankelijke houding samen met de mensen om mij heen een hecht team te creëren, waarin iedereen vanuit zijn eigen expertise toegevoegde waarde biedt.“

Foto Ruimtelijke Economie

 

En hoe zien jullie de toekomst van jullie sector?

Timo: “Vrijetijdsactiviteiten worden de komende jaren steeds belangrijker en we moeten goed nadenken hoe we die in het dagelijks leven integreren. Hierbij dan niet teveel denkend in hokjes, maar het juist zoeken in de combinatie van recreatieve gebieden, stedelijke ruimte en het platteland. Denk dan bijvoorbeeld aan het toevoegen van recreatie aan winkelgebieden. Daar zie ik kansen!”

Vincent: “In een maatschappij waar een volle agenda eerder de norm is dan een uitzondering, wordt de besteding van vrijetijd juist steeds belangrijker. Ontwikkeling en uitbreiding van de sector moet iedereen de rust bieden die ze verdienen. Het is onze taak om een gevarieerd aanbod te creëren voor heel Nederland. Daarnaast is het belangrijk om dit op een verantwoordelijke en duurzame manier te doen, voor de huidige en toekomstige generaties.”  

Bart: “Ook de ruimtelijke ordening is volop in beweging. De Omgevingswet vraagt om op een nieuwe manier om te gaan met wensen en ideeën voor de fysieke omgeving. De komende tijd zal het de uitdaging zijn om van een goede ruimtelijke ordening naar een evenwichtige toedeling van functies aan locaties te komen. Daarbij spelen natuurlijk ook nog steeds de huidige woningbouwmarkt en schaarste aan ruimte, beperkte voorzieningen en financiële uitdagingen, dus het vak is relevanter dan ooit.”

 

Meer weten?

Neem contact op met Bart, Timo of Vincent.

 

 

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Helmond
  • St. Werelderfgoed Kinderdijk
  • Gemeente Geldrop-Mierlo
  • Museon | Omniversum
  • Gemeente Ede
  • Gemeente Emmen