Projecten Deel artikel

Hoe staat mijn recreatie-onderneming er écht voor?

Ondernemen in de recreatiesector. Dynamisch en nooit saai. Maar makkelijk is het niet. De hoge inflatie drukt op de marges. Onder aan de streep blijft er minder geld over. Hoe houdt je een recreatiebedrijf toekomstbestendig? Ginder biedt dit najaar een Masterclass Financieel Management aan voor meer financieel inzicht.

Pexels Karolina Grabowska 4467735 (002)

Onderbouwd keuzes maken als recreatief ondernemer

Een eigen recreatiebedrijf runnen of managen. Hard werken, creatief, oplossingsgericht en gastvrij zijn. Met als beloning lachende en tevreden gasten. Dat is waar je het voor doet! Maar makkelijk is het niet. De hoge inflatie drukt zwaar op de marges. De verhoogde kosten kunnen niet of in beperkte mate doorberekend worden aan de gast. Onder aan de streep blijft er dus minder geld over. Minder geld om te herinvesteren en het bedrijf te vernieuwen. Dit terwijl de recreatiesector enorm dynamisch is en de wensen van gasten snel veranderen. Hoe zorg je ervoor dat jouw recreatiebedrijf toekomstbestendig blijft? Door te blijven investeren. Maar wel in de juiste zaken en op een verstandige manier.

Beter beslissen

Wat helpt, is financieel inzicht. Hoe staat het recreatief bedrijf er financieel voor en hoeveel geld is er om te herinvesteren? Ginder constateert dat veel recreatieondernemers en -managers zich beperken tot de verplichte financiële rapportages aan de bank of Belastingdienst. En zelfs dit zoveel mogelijk overlaten aan een accountant. Een gemiste kans. Het beperkt namelijk het inzicht in de financiële prestaties van het bedrijf. En juist dit inzicht is zo waardevol bij het nemen van de juiste bedrijfskeuzes:

  • Welke onderdelen van het bedrijf zijn winstgevend en welke verlieslatend?
  • Waar kan ik nog meer omzet maken of waar kan ik misschien kosten besparen?
  • Waarin kan ik het beste investeren om de winst te verhogen?
Sasja Formeel

 

 

Samen leren!

Om recreatieve ondernemers te helpen meer financieel inzicht te krijgen in het eigen bedrijf, biedt Ginder in het najaar een Masterclass Financieel Management aan. Een interactieve masterclass, waarbij de theorie in spelvorm wordt behandeld. Leer hoe je financiële resultaten uit het verleden gebruikt voor het nemen van onderbouwde beslissingen in de toekomst. En wissel ervaringen uit met andere recreatieve ondernemers.

Extra informatie

Aantal deelnemers: 6-10

Prijs per deelnemer: € 1.000 excl. BTW, incl. diner

Data: 11 oktober, 1 november, 15 november 2023

Tijd: 15.00-20.00u 

 

Meer weten of aanmelden voor de Masterclass?

Klik hier voor de flyer of

neem contact op met Sasja Vermeulen

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Neem dan gerust contact op met een van onderstaande contactpersonen of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Vul onderstaande velden en laat een bericht achter. Wij zullen jouw bericht spoedig beantwoorden.

Documenten of tekeningen uploaden
No file chosen
  • Gemeente Helmond
  • Belasting & Douane Museum
  • Efteling
  • Gemeente Roosendaal
  • Natuurmonumenten
  • Museon | Omniversum